Om
Jag som bloggar är en helt vanlig tjej/mamma som älskar att vara i våran trädgård.
Vi återvinner det mesta och snickrar helst själva med begagnat virke.
Jag byter växter med vänner och bekanta.
Är med i lite trädgårdsföreningar.

Började min odlingshobby med en 100kvm odlingslott och senare med en Kolonilott på 430kvm med en liten stuga. Efter det flyttade jag ifrån stan och var utan trädgård, odlingsmöjlighet, i någon månad men stod inte ut. Jag skaffade återigen en odlingslott på 100kvm som jag senare utökade till 200kvm. Ytterligare ett flytt och då blev det en liten uteplats tills drömprinsen kom och jag flyttade in i hans hus med trädgård och där är jag idag.

Trädgården är en ordinär villaträdgård från 1988. När jag flyttade in här 2008 fanns ett fåtal land. Trädgården är långt ifrån klar och blir väl egentligen aldrig färdig, vilket är det roliga med trädgård - mitt stora intresse. Jag anlägger mina land i sakta mak och har många idéer och drömmar.

Det kanske inte är en vacker trädgård i andras ögon men den är i förändring. Rom byggdes ju inte på en dag!

Vi satsar på upphöjda bäddar då man inte blir yngre. Upphöjda bäddar gör att man kan odla känsligare växter för det blir ett bättre odlingsklimat.

Vi har en liten son så tyvärr finns det en del mindre vackra detaljer i trädgården som gungställning, rutschkana, sandlåda full med grälla färger och så en stor ful studsmatta som finns i de flesta trädgårdar där det finns barn. Men lite positivt är det ändå att dessa prylar tar upp yta. Där studsmattan står kan jag tänka mig ett växthus om nåt år. Och sandlådan ska bli damm eller ytterligare en upphöjd rabatt.

Tyvärr har vi trots häckar runt om, insyn! Det tänker jag i framtiden åtgärda med plank, skärmar och spaljéer samt häckar inne i trädgården.


Inga kommentarer: