Köksträdgården "Hallonterrassen"

I våran köksträdgård som ligger i anslutning till lekstugan/lek yta och i hörnet av häckarna mot vändplan, sluttandes ner mot tomten odlas.


Perenna/stationära växter

  • Rabarber (okänd sort kommer från en komposthög)
  • In i häcken växer numera myskmadra som ska konkurrera ut kirskålen.
  • Hallon "Jonkeer van der tets?" Numera planterade i en stor upphöjd odlingslåda.
  •  Den upprensade ytan(f.d. jordgubbslandet) innefattar numera mindre yta för 1-2 stolar och ett litet bord. Samt lite perennland bl.a. med en japansk lönn som vi fått av en granne. En så kallad myshörna. Inramad av hallonhäcken och lekstugan. Här växer även "renkel" litet plommonträd från farmor och farfar i Västervik.

Det finns en "barnkrubba" med frösådder och sticklingar samt småplantor som blivit över. Eller snarare det är en och annan planta men mest skott från hallonen.  Det finns även två "odlingsblock" på ca. 1,2X1,2 meter. I den ena ståtar en taggfri björnbärsplanta i den andra odlar jag olika saker år från år. Samt en för pallkrage med sand ovanför odlingsblocken där vi odlar morötter.

Nedanför hallonlandet har jag en gräsmatterundel med anslutande blomsterrabatt innehållande bl.a. ett äppleträd. Invid häcken har jag en varmkompost och 3 snart fyra trädgårdskomposter. Varmkomposten är en bio kub där jag komposterar köks och trädgårdsavfall, fullt med mask i den.